baner

Kortlopende annulatieverzekering

 

Zonder annuleringsverzekering een reis boeken? Hoewel je daar bij het plannen van je vakantie niet graag aan denkt, schuilt het ongeluk soms in een klein hoekje. Niet alleen kan je dan een kruis maken door je vakantie, je bent ook nog eens je geld kwijt. Kortom: een nachtmerrie die je liever vermijdt.

Dekt meer dan je denkt

Je zou niet de eerste zijn die zijn vakantie in het water ziet vallen door herexamens, ontslag of ziekte. Maar ook in andere situaties kan het plots nodig zijn om thuis te blijven. Denk maar aan complicaties tijdens de zwangerschap of grote schade aan je huis door bv. overstromingen. Stuk voor stuk zaken die totaal niet te voorspellen zijn. Denk dus bij het boeken van je reis niet te snel dat je geen annulatieverzekering nodig zal hebben.

Tijdelijke annulatieverzekering afsluiten

Als je enkel verzekerd wil zijn voor die ene vakantie, ben je het meest gebaat bij een tijdelijke annuleringsverzekering, ook wel kortlopende annuleringsverzekering genoemd. Een tijdelijke annulatieverzekering gaat in vanaf het moment dat je de reis geboekt en betaald hebt, en laat je toe de kosten te recupereren van een onverwachts geannuleerde reis, tot een bedrag van € 10.000. Ook als je je reis onverwacht moet wijzigen, naar aanleiding van een natuurramp of terreuraanslag, kan je de wijzigingskosten via Protections terugvorderen (t.e.m. € 500).

Zorgeloos reizen voor een prikje

Waarom zou je niet op veilig spelen? Voor de prijs hoef je het niet te laten. De kost van een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5% van de totale reissom. Een prikje, als je bedenkt dat de annulatiekosten zonder verzekering tot 100% van de reissom kunnen oplopen!

Boek je vakantie met een gerust gemoed - boek een kortlopende annulatieverzekering!