baner

Kortlopende reisverzekering

 

Een reisverzekering is zijn geld dubbel en dik waard. Want hoewel we je natuurlijk een probleemloze, heerlijk ontspannende vakantie toewensen, zou je niet de eerste zijn die te maken krijgt met onaangename verrassingen op reis. Ziekte, diefstal en ongevallen brengen heel wat kosten met zich mee, zeker in het buitenland. Zo zijn er uiteraard de medische kosten, maar ook de eventuele opsporingskosten, juridische kosten, bijkomende verblijfskosten, telecommunicatiekosten enzovoort stapelen zich razendsnel op.

Om te voorkomen dat tegenslag op reis ook een financiële domper wordt, sluit je dus best een kortlopende reisverzekering af. Zo'n tijdelijke reisverzekering dekt alle reisbijstandskosten tot een bepaald bedrag (bekijk hier de voorwaarden). Je bent verzekerd voor de gehele duur van je reis, van het vertrek in België tot je terugkeer. Als je in de problemen komt, kan je rekenen op 24u/24u bijstand, 7 dagen op 7!

Tijdelijke reisverzekering op maat

Protections biedt je verschillende reisbijstandsformules aan. De Standard reisverzekering biedt je een prima dekking aan een voordelige prijs. Als je echter vaak naar risicovolle plaatsen reist, of naar landen waar medische hulp erg duur is, opteer je best voor de VIP formule. Deze VIP reisbijstandsverzekering biedt je o.a. een onbeperkte terugbetaling van medische en repatriëringskosten, en een aantal extra diensten. Zo dekt de VIP bijstand ook lichamelijke en materiële schade, berokkend aan derden. Je geniet bovendien van een vergoeding bij vertragingen, en ook als je vast komt te zitten als gevolg van een terreurdaad, kan je met een VIP verzekering op een compensatie rekenen. Meer details vind je hier.

Ga je meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering wellicht een goed idee. Zo ben je het hele jaar door verzekerd tegen onverwachte tegenvallers.

Gedekte risico's

Welke formule je ook kiest: met een tijdelijke reisverzekering vertrek je met een gerust geweten op reis. Repatriëring, psychologische bijstand, nabehandelingskosten: aan alles is gedacht. Ook een speciale skiwaarborg is inbegrepen: die dekt de kosten bij ski-ongevallen (reddingskosten, kosten van de skipas en - lessen ...). Kortom: zelfs in het worst case scenario kan de gedachte dat je tenminste de kosten recupereert, wellicht een mentale opkikker zijn. Bekijk een volledig overzicht van de gedekte risico's.

Twijfel je nog? Bedenk dat de prijs van tijdelijke reisbijstand maar een fractie is van het financiële risico dat je loopt door er geen te nemen. Een kortlopende bijstandsverzekering kan al vanaf € 3 per dag (€ 1,50 voor kinderen onder de 12 jaar). Voor dat bedrag wil je het risico toch niet lopen?